Archief

Plannen voor cultuurcentrum in Maasland

Er zijn plannen om het oude gemeentehuis in Maasland en het naastgelegen huize Barendrecht weer in gebruik te nemen. Het Maasdijkse evenementenbureau Experience Express ziet kans om er een multifunctioneel muziek- cultuur- en entertainmentcentrum van te maken.

Volgens Frank Bierkens van het bureau snijdt het mes met dit plan aan drie kanten. Zo worden de panden in hun oude staat behouden. Verder zouden onder meer een dj school en muziekvereniging Euterpe gebruik kunnen maken van het pand. Daarover wordt momenteel gesproken.

Voor de Maaslander betekent een eventuele komst van het centrum voor extra reuring in het dorp. Er moeten ook een podium en auditorium in komen. Daarnaast wordt ook plaats voor een restaurant gemaakt.

Eind vorige maand heeft het bureau een presentatie gegeven aan de wethouders in Midden-Delfland. Het college bestempelt het plan als kansrijk, maar vraagt nog wel om nadere uitwerking. Bierkens zegt dat het plan in de komende maanden wordt geconcretiseerd. In 2016 kunnen dan waarschijnlijk de vergunningen aangevraagd.