Archief

PVV laakt nalatigheid provincie bij Abengoa

De statenfractie van de PVV in Zuid Holland is niet te spreken over het optreden van de provincie tegen chemiebedrijf Abengoa in Europoort. De provincie is namelijk vergeten om aanmaningen naar Abengoa te sturen voor een boete van 100.000 euro. Inmiddels is de inningstermijn verjaard en hoeft het bedrijf dus geen cent meer te betalen.

"Ik heb niet vaak zo'n dure administratieve blunder gezien", stelt Harm Groenendijk van de PVV. Hij vervolgt: ""Het moet glashelder zijn dat als een bedrijf in de fout gaat, men op de blaren moet zitten. Nu komt Abengoa goed weg en worden het bedrijf niet gestraft voor de jarenlange overlast. De provincie heeft duidelijk onvoldoende geleerd van de problemen rondom Odfjell."

De PVV vraagt zich af in hoeveel andere zaken de provincie heeft verzuimd aanmaningen te versturen en stelt nu vragen aan het college van Gedeputeerde Staten.

De afgelopen jaren hebben inwoners van onder meer Maassluis en Hoek van Holland herhaaldelijk last gehad van forse stankoverlast. Milieudienst DCMR heeft daarop in opdracht van de provincie boetes opgelegd voor in totaal 100.000 euro.