Archief

'Huisvest studenten Horticampus in Pijletuinenhof'

De raadsfractie van GemeenteBelang Westland (GBW) lijkt het complex van de Pijletuinenhof aan de Verdilaan in Naaldwijk prima geschikt voor de huisvesting van studenten van de voorgenomen Greenport Horticampus. Van burgemeester en wethouders wil GBW weten of zij deze opvatting delen, zo blijkt uit schriftelijke vragen die bij het college van B en W zijn ingediend.

Het pand is onlang te koop aangeboden, zoals WOS.nl afgelopen donderdag meldde. Geïnteresseerden kunnen tot eind mei een bod uitbrengen. "Het pand zal voor slechts enkele doeleinden beschikbaar zijn", veronderstelt GBW, "zeer waarschijnlijk niet voor woningbouw". Daarom twijfelt de fractie erover, of het pand tegen een redelijk bod verkocht zal worden en er echt iets op de desbetreffende locatie gaat gebeuren.

Met de komst van de Greenport Horticampus zullen in de nabije toekomst ook studenten in Westland gehuisvest moeten worden. GBW denkt dat de Pijletuinenhof daar absoluut voor in aanmerking kan komen. Zij somt op: "Busstation aan de overkant, korte afstand naar de Horticampus en dicht tegen of zelfs binnen het centrum. Bijkomend voordeel is, dat voor studentenhuisvesting geen grootschalige parkeergelegenheid nodig zal zijn."