The Hookers handhaaft zich in Ereklasse

Rugbyclub The Hookers heeft zich zondag verzekerd van nog een jaar Ereklasse. De vereniging uit Hoek van Holland won ook de tweede beslissingswedstrijd van DSR-C. Het werd 15-12 voor The Hookers.

Vorige week won The Hookers al de eerste tweestrijd tegen DSR-C met 10-15. De Hoekenezen hadden in de eerste helft de overhand en kwamen door middel van een try op een 5-0 voorsprong. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

The Hookers wist die stand in de tweede helft verder uit te bouwen tot 15-0, maar de studentenploeg uit Delft bleef knokken voor iedere meter. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd werd het nog spannend, want DSR-C kwam in dat tijdsbestek terug tot 15-12. The Hookers kon vervolgens de storm van DSR-C luwen, waardoor het klassenbehoud in de Ereklasse een feit was.