Archief

Zaterdagvoetbal: HVC'10 op doelsaldo naar p/d-wedstrijden

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft het seizoen afgesloten met een overwinning. Aan de Lavendelstraat won de thuisploeg met 2-0 van Capelle. Dit was niet voldoende om de derde periodetitel in de wacht te slepen. De nummer één, Hardenberg, won ook en veroverde de derde periodetitel. Excelsior Maassluis mag zich na een mooie inhaalreeks weer een jaar topklasser noemen.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande nam met een 2-1 nederlaag in Katwijk tegen Quick Boys afscheid van het een-na-hoogste amateurniveau.

Eerste klasse B

Het doemscenario dook de laatste weken op bij promovendus HVC'10 en het werd waarheid. Na een goede start ging het steeds stroever bij de Hoekse ploeg. Uiteindelijk wist HVC'10 in de laatste wedstrijden niet de benodigde overwinning te behalen om veilig te zijn. Sportlust'46 won aan de Rondgang met 2-0 en werd kampioen. Voor HVC'10 restte uiteindelijk de nacompetitie om zich veilig te spelen. HVC'10 eindigde in punten aantal gelijk met ARC en Valken'68, maar op basis van een slechter doelsaldo eindigde de Hoekse ploeg als elfde. De nacompetitie wordt gestart tegen SVC'08. In de finale kan VDL de opponent zijn.

Tweede klasse C

Na een spannende middag was rond 16.30 uur bekend dat Westlandia en sportclub Monster zich rechtstreeks gehandhaafd hadden en dat Soccer Boys en MVV'27 de nacompetitie ingaan voor lijfsbehoud.

Sportclub Monster won met 3-1 van Be Fair en was daardoor direct veilig.

Voor aanvang van de wedstrijd werd aanvoerder Ruud Zuijderwijk gehuldigd voor zijn 400-ste wedstrijd in de hoofdmacht. Hij begon bij VV Monster en heeft gespeeld bij de jeugdopleiding van Feijenoord en de selectie van ADO Den Haag. Hij werd gekozen tot beste voetballer van het Westland en aanvoerder van het Westlands elftal.

Westlandia speelde 1-1 gelijk in Leiderdorp tegen RCL en was afhankelijk van Soccer Boys, dat verloor bij BVCB, en MVV'27, dat won met 4-1 van CWO. Alle drie ploegen eindigden met evenveel punten. Westlandia had het voordeel van een beter doelsaldo en handhaafde zich direct. MVV2'7 opent de nacompetitie tegen UVS.

Lyra sloot de competitie af met een 2-1 overwinning bij hekkensluiter DWO. VDL blameerde zich door te verliezen van nummer voorlaatst Die Haghe: 1-2. VDL opent de nacompetitie voor promotie tegen Neptunus/Schiebroek.

Derde klasse C

Quintus moet zich als promovendus veilig zien te spelen door middel van de nacompetitie. De Heulse ploeg speelde op de laatste speeldag gelijk tegen Semper Altius (3-3) en zag concurrent Honselersdijk de volle winst pakken tegen Quick Steps (2-0). De Honselse ploeg was daardoor veilig en Quintus moet zich tevreden stellen met plaats 11. Naaldwijk speelde zich veilig op eigen kracht door een 2-1 overwinning op Ariston'80.

KMD behaalde de 21ste overwinning en versloeg GDA, dat wel de nacompetitie ingaat doordat het de eerste periodetitel overneemt van KMD.

Vierde klasse B

Maasdijk verloor de laatste krachtmeting van het seizoen. In de streekderby tegen MSV'71 leed de Maasdijkse ploeg een 4-3 nederlaag. PGS/Vogel verloor eveneens, waardoor Maasdijk als derde eindigde en de derde periodetitel voor zich opeiste. In de nacompetitie speelt Maasdijk een halve competitie tegen Gouda en Haagse Hout.

Kampioen Verburch sloot het seizoen af met de zeventiende overwinning op rij. BMT werd van het kastje naar de muur gestuurd en kreeg een 13-1 nederlaag aan de broek.