Archief

Veldkorfbal: Dijkvogels verrassend sterk

Eerste klasse E

Valto heeft eindelijk een tweepunter te pakken in de tweede seizoenshelft. Hekkensluiter KOAG werd op sportpark De Zweth in De Lier met 15-6 verslagen. Valto staat nu tweede en heeft volgende week tegen Vitesse aan één punt voldoende om zich als debutant veilig te spelen.

Tweede klasse G

CKC Maassluis kan volgende week tegen Tiel'72 het kampioenschap binnen halen. De voorsprong op nummer twee ONDO bedraagt drie punten met nog twee speelronden te gaan. In aanloop naar het kampioensduel leed CKC Maassluis puntverlies in Wijk bij Duurstede. Viking wist de koploper op een 9-9 gelijkspel te houden.

ONDO wist de achtste overwinning van het seizoen bij te schrijven. Aan de Korhoenlaan in Vlaardingen won de 's-Gravenzandse ploeg met 14-11 van de nummer voorlaatst.

Tweede klasse H

Een ontketend Dijkvogels heeft een mooie en belangrijke overwinning behaald op Luno, de nummer drie van ranglijst. Op het nieuwe sportpark veegde Dijkvogels de bezoekende vereniging met 21-10 van het speelveld. De overwinning was nodig om aansluiting te behouden met de veilige plaatsen. Dijkvogels staat nu op plaats zeven en heeft één punt achterstand op ACKC en KVK. Volgende week wacht in Almkerk de belangrijke wedstrijd tegen ACKC. Een overwinning voor Dijkvogels kan wel eens beslissend zijn, want op de laatste speeldag spelen ACKC en KVK tegen elkaar.

Tweede klasse I

ODO houdt de tweede plaats in haar bezit en heeft zes punten achterstand op kampioen Merwede en één verliespunt minder dan nummer drie Juliana. ODO won op sportpark De Commandeur met 13-9 van OZC. Volgende week speelt ODO uit tegen Juliana en kan bij winst de tweede plaats veilig stellen.

Categorieen:
De Lier Maassluis Algemeen