Archief

ChristenUnie wil duidelijkheid over Noorddijk-Geerkade

De fractie van de ChristenUnie in Maassluis heeft vragen over de gang van zaken rondom de nieuwbouw op de hoek van de Noorddijk-Geerkade. Zo wil de fractie weten waarom het college niet eerst met alle omwonenden van het bouwproject om tafel is gaan zitten, zoals eerder in een debat was toegezegd.

Ook stelt de partij dat een gesprek tussen ontwikkelaar Leijten en enkele omwonenden geen bijdrage zal leveren om er met elkaar uit te komen, omdat er zonder vooroverleg een oud plan werd gepresenteerd. De christelijke partij wil weten of het college het daarmee eens is.

Verder vraagt de ChristenUnie zich af waarom niet alle omwonenden zijn benaderd voor de presentatie van het plan en hoe het college aankijkt tegen een nieuwe rechtszaak over de bouwplannen.

De ChristenUnie vraagt zich ook af of het college het met de partij eens is dat eerst zaken die nog onder de rechter zijn, moeten worden afgewacht in dit zeer gevoelige dossier. De fractie wil verder van het college weten hoe de wethouders en de burgemeester tegen de term vooringenomenheid kijken, zoals die door omwonenden wordt omschreven.

Categorieen:
Maassluis Algemeen