Archief

Grote ontevredenheid over eigenaar Koningshoek

Er heerst grote ontevredenheid bij een tiental winkeliers die een pand huren in Winkelcentrum Koningshoek in Maassluis. Adviesbureau Eltee uit Nieuwerkerk aan de IJssel heeft namens de ondernemers een boze brief gestuurd naar winkelcentrumeigenaar Wereldhave en de gemeente Maassluis.

In de brief wordt er geklaagd over de renovatie en het aantal leegstaande winkels. Maar bovenal gaat de brief over de wijze waarop Wereldhave om zou gaan met kleine winkeliers die al jaren huren en nu naar een nieuw gedeelte binnen het winkelcentrum moeten inclusief een huurverhoging.

Ook wordt er volgens het adviesbureau daarbij geen rekening gehouden met de herinrichtingskosten die dit met zich meebrengt. De 5.000 tot 15.000 euro die nu geboden wordt is volgens Eltee te weinig.

Twee ondernemingen denken zelfs hun activiteiten te moeten stoppen als Wereldhave zo doorgaat. Ze zijn bereid om tegen een fatsoenlijke afkoopsom hun huidige huurovereenkomst te beƫindigen.

Een woordvoerder van Wereldhave wilde niet inhoudelijk ingaan op de zaak maar zegt dat het bedrijf altijd open staat voor een gesprek met de ondernemers. "Uitgangspunt is samenwerking. We streven naar een zo goed mogelijke mix van lokale winkels en grote retailers."

Categorieen:
Maassluis Algemeen