Archief

Veel activiteiten in de regio tijdens bevrijdingsdag

Er worden weer veel verschillende activiteiten georganiseerd voor Bevrijdingsdag. Dit jaar is het een bijzondere editie, want het is zeventig jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland werd beƫindigd.

Westland


Om 11.00 uur worden de atleten van Olympus '70 die het bevrijdingsvuur hebben gehaald in Wageningen verwacht in het Hofpark in Wateringen. Burgemeester Van der Tak ontsteekt dan het bevrijdingsvuur, gevolgd door vlaggenceremonie en een grote bevrijdingsshow.

Om 13.00 uur komt de Liberation Tour aan bij de Korte Kruisweg in Maasdijk. Ruim 25 militaire voertuigen rijden een tour door Westland. Om 16.15 uur eindigen ze in 's-Gravenzande.

Tegelijkertijd met de Liberation Tour start ook het vijfjaarlijkse bevrijdingsfestival Wollepop op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Onder meer Harvest Road, 0900-VIKTOR en 3 Meter Beter met Fratsen treden daar op. Om 23.00 uur is het festival afgelopen. De toegang is gratis.

In de Bartholomeuskerk in Poeldijk is om 20.00 uur een bevrijdingsconcert met het Holland Symfonie Orkest en Deo Sacrum. Daarnaast zijn er verschillende tentoonstellingen in De Lier en Maasdijk.

Maassluis

Om 10.00 uur start in Maassluis een concert van Maassluise koren die zingen in de DrieMaasHave en de Tweemaster. Een uur later volgt een Koffieconcert door Jaap Kroonenburg in de Groote Kerk. Om 12.00 uur geeft Gerard de Waardt een Beiaardconcert op het carillon van diezelfde Groote Kerk.

Vanaf 11.00 uur zijn de militaire voertuigen van de Liberation Tour bij het parkeerterrein voor de Schuurkerk te bekijken. Om 13.15 uur komen de atleten van AV Waterweg het bevrijdingsvuur brengen en komen ze aan bij de stadsgrens.

Om 14.00 uur gaat het Bevrijdingsfeest Maassluis van start op het parkeerterrein voor het voormalige postkantoor bij winkelcentrum Koningshoek. Onder meer Wolter Kroes, O'G3NE en Dean Saunders komen optreden. Het feest komt om 22.00 uur tot een einde. Tegelijkertijd zijn er festiviteiten bij Myosotis in het pand van InBlik aan de Vloot.

Om 15.00 uur is er een filmvoorstelling plus muziek over Maassluis in WOII in de Immanuelkerk. En om 16.00 uur is er in diezelfde kerk een Bevrijdingsconcert van Kunst Na Arbeid.

Midden-Delfland

Om 10.00 uur is er een bijeenkomst voor ouderen waar ze koffie kunnen drinken in Akkerleven in Schipluiden en de Kickerthoek in Den Hoorn. Om 11.00 uur worden zeven atleten van De Hardloper uit Schipluiden verwacht uit Wageningen om het bevrijdingsvuur naar Akkerleven in Schipluiden te brengen. Burgemeester Rodenburg ontvangt de lopers daar.

Om 20.00 uur is er in de Oude Kerk in Maasland een concertviering '70 jaar Bevrijding'. Tegelijkertijd is er een bevrijdingsconcert in de Rooms Katholieke kerk in Schipluiden van het harmonieorkest St. Caeclilia.

Hoek van Holland


Geen activiteiten bekend.