Archief

Zondagvoetbal: VELO kleurt rood

Hoofdklasse A

Westlandia heeft de laatste uitwedstrijd verloren met 2-1 van VOC, dat nog punten nodig had om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het was de zevende nederlaag in een uitwedstrijd voor de Naaldwijkse ploeg.

De reserves van Westlandia hebben op hetzelfde sportpark bij VOC de titel binnengehaald in de reserve hoofdklasse. De titelverdediger won met 2-1 van de Rotterdamse ploeg.

Eerste klasse B

VELO heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met een gelijkspel afgesloten en is definitief veilig. De wedstrijd tegen GDA werd ontsierd door vier rode kaarten, waarvan drie aan Wateringse zijde. Dit gebeurde in de tweede helft bij een 1-0 voorsprong voor GDA. Dennis van Tricht scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker.

De scheidsrechter is na afloop niet meer in de bestuurskamer geweest om het wedstrijdformulier van een akkoord te voorzien. De arbiter van dienst vertrok direct en gaf aan dat hij geen rapportage had gemaakt en dat alles wat gebeurd is via de KNVB gespeeld gaat worden.

Tweede klasse C

Den Hoorn heeft met een nederlaag afscheid genomen van de tweede klasse. Bij ROAC'79 leidde de ploeg uit Midden-Delfland lange tijd met 2-0, maar ging in de slotfase alsnog de boot in met een 3-2 nederlaag.

Schipluiden gaat in ieder geval geen afscheid nemen van het zondagvoetbal middels rechtstreekse degradatie. De ploeg uit Midden-Delfland kan zich tijdens de laatste speelronde veilig spelen. De voorlaatste competitiewedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen VUC. Volgende week zondag speelt Schipluiden op sportpark Keenenburg de laatste wedstrijd op zondag, omdat de club volgend seizoen alleen met standaardvoetbal op zaterdag actief is.

Karakteristieken:



VOC - Westlandia 2-1 (1-1)


Anwar Beeldstroo

Velo - GDA 1-1 (0-1)

Dennis van Trigt

Bijzonderheden: Bas de Bree, Michiel Draaisma en Joery Verbeek kregen rood.


ROAC - Den Hoorn 3-2 (0-2)

Donny van den Bos, Marvin Vermeer

VUC - Schipluiden 1-1 (1-1)

Thom van Mil