Archief

Zaterdagvoetbal: spanning te snijden in diverse klassen

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft zich verzekerd van een derde jaar Topklasse. De tricolores verloren met 2-1 van koploper Kozakken Boys, maar zagen ONS Snek verliezen van FC Lisse en dat was voldoende voor handhaving. In strijd om de derde periodetitel heeft Excelsior Maassluis twee punten achterstand op koploper Hardenberg.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande verloor de laatste thuiswedstrijd met 3-0 van RVVH.

Eerste klasse B

HVC'10 hield Haaglandia lange tijd op 0-0, maar toen de Rijswijkers de ban wisten te breken ging het hard. In Rijswijk verloor HVC'10 met 5-0. De fusieclub staat op een negende plaats, maar moet volgende week tegen de runner-up Sportlus'46 punten halen om niet op een p/d-plaats te komen. Naast HVC'10 zijn er nog vijf andere ploegen die de laatste p/d-plaats aan zich voorbij willen laten gaan.

Tweede klasse C

VDL heeft geen uitzicht meer op de titel. De twee bovenste ploegen wonnen hun wedstrijd. VDL deed wel haar sportieve plicht en versloeg buurman MVV'27 met 3-0. De Maaslandse formatie moet volgende week een punt halen in de thuiswedstrijd tegen CWO om een p/d-plaats veilig te stellen. Dit is het hoogst haalbare. Bij verlies moet MVV'27 afwachten wat Die Haghe doet, want als dat wint en MVV'27 verliest dan volgt een beslissingswedstrijd om een p/d-plaats en een degradatieplaats.

Die Haghe verraste Westlandia. De Naaldwijkse ploeg leek op de winst af te stevenen na een 2-0 voorsprong, maar in de tweede helft kwam Die Haghe alsnog langszij. Westlandia kan zich volgende week bij winst veilig spelen als Soccer Boys en sportclub Monster verliezen. Sportclub Monster verloor nipt met 2-1 van koploper Vitesse Delft en is volgende week bij winst veilig.

Lyra heeft zich veilig gespeeld ondanks het verlies tegen RCL. Op sportpark De Zweth won RCL met 5-2, nadat Lyra een 2-0 voorsprong had genomen.

Derde klasse C

KMD won de laatste uitwedstrijd van het seizoen met maar liefst 9-1 van TAC'90.

Onderin wordt het spannend voor Honselersdijk, Quintus en Naaldwijk. Alle drie ploegen moeten volgende week een goed resultaat halen om veilig te zijn. Naaldwijk verloor bij Semper Altius met 4-1. Honselersdijk moest winnen en deed dat overtuigend met 4-1 van DSVP en Quintus speelde gelijk bij Berkel, nadat het met 2-0 had voorgestaan bij rust.

Quintus en Honselersidjk hebben 30 punten en staan gedeeld op plaats tien. Het doelsaldo van Honselersdijk is duidelijker beter dan Quintus en als beide ploegen gelijk eindigen op plaats 10 dan is Honselersdijk veilig en speelt Quintus p/d-wedstrijden. Als beid eploegen winnen en DSVP verliest of gelijk speelt dan is DSVP de klos. Naaldwijk heeft aan één punt genoeg om veilig te zijn, winst is definitief veilig. In het spannendste scenario eindigen Naaldwijk, Honselersdijk en Quintus gelijk en wint DSVP, dan is het doelsaldo beslissend tussen de drie Westlandse verenigingen.

Vierde klasse B

Verburch is zoals verwacht kampioen geworden. In een galavoorstelling werd hekkensluiter HDV met 11-0 verslagen.

De subtopper tussen Te Werve en Maasdijk eindigde in een 3-1 overwinning voor de Rijswijkers. Beide ploegen waren al zeker van nacompetitie. Te Werve behaalde de tweede periode.