Zaalhandbal: Quintus eindigt met overwinning

Virto/Quintus heeft de laatste wedstrijd in de kampioenspoule in winst omgezet. In de Van der Voorthal werd Schuler Afbouw/DOS met miniem verschil verslagen: 31-30. In haar laatste wedstrijd in haar actieve handbalcarrière scoorde Marinda van Capelle de laatste en beslissende treffer van de wedstrijd.

Quintus leidde halverwege de wedstrijd met 17-14, nadat de eerste 20 minuten gelijk opgingen. Na de pauze kwam DOS terug en nam zelfs een voorsprong van drie punten. Net op tijd herstelde Quintus zich en werd het een spannende slotfase waarin Quintus uiteindelijk als overwinnaar tevoorschijn kwam. Voor Cynthia Grift eindigde het seizoen in de tweede helft met een rode kaart na drie twee minuten tijdstraffen.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van Rianne Zonneveld, Marinda van Capelle, Esmee Martens (allen speelsters), José Heivelman (begeleidster) en Alex Curescu (trainer/coach).

Door het bereiken van de derde plaats heeft de Heulse ploeg het recht om zich in te schrijven voor wederom een Europacup avontuur.

De reserves van WPK/Westlandia hebben zich weten te handhaven. In een mini-toernooi in het Topsportcentrum in Almere versloeg de Naaldwijkse ploeg NEA (Net Even Anders) uit Ouderkerk aan de Amstel met 21-20 en vervolgens was een gelijkspel tegen 't Fortuin VVW (Vooruitgang Vergt Wilskracht) uit Wevershoof voldoende om klassenbehoud te bewerkstelligen. Deze wedstrijd eindigde in 14-14.