Archief

Enquête over aanbestedingen Westland

De gemeente Westland wil het gemeentelijk inkoop- en aanbestedingsbeleid onder de loep nemen. Achtergrond is de wens om de lokale en regionale economie te stimuleren. De gemeente wil eerst nagaan hoe de bewoners er over denken. Daarvoorkan tot eind mei op de gemeentelijke website een enquête worden ingevuld.

Vanuit de gemeenteraad is meerdere malen de vraag gesteld of lokale bedrijven wel voldoende worden betrokken bij gemeentelijke aanbestedingen. Volgens wethouder Ouwendijk zoekt de gemeente wel degelijk naar mogelijkheden om lokale bedrijven meer kans te geven, maar moet alles wel passen binnen de Aanbestedingswet.

Een van de middelen is de lokale database. Die is toegankelijk voor alle medewerkers van de gemeente en heeft tot doel lokale ondernemers zichtbaarder en beter vindbaar te maken voor mogelijke opdrachten vanuit de gemeente. Ook biedt het ondernemers een podium om zich aan de gemeente te presenteren.

Ouwendijk: "Professioneel, efficiënt en rechtmatig inkopen staat hoog op de agenda. Hiervoor hebben we input van de bewoners nodig en daar hechten we ook veel waarde aan. Ik roep belanghebbenden daarom op de vragenlijst in te vullen."

De enquête is te vinden via www.gemeentewestland.nl/index.php?id=7089.

Categorieen:
Westland Algemeen