Archief

GBW wil duidelijkheid over sociale woningbouw

De fractie van GemeenteBelang Westland heeft vragen aan het college van B en W gesteld naar aanleiding van de noodkreet die woningbouwcorporatie Arcade zaterdag uitte in het Algemeen Dagblad. Volgens Arcade ligt de bouw van sociale huurwoningen in Westland stil, omdat er geen nieuwbouwlocaties beschikbaar zijn voor sociale huurwoningen en de grondprijzen veel te hoog zijn.

GBW vraagt zich onder meer af welke rol voor de corporaties is weggelegd in het woonprogramma van Westland, waar nu aan wordt gewerkt. Ook willen zij van het college de behoefte aan sociale nieuwbouwwoningen per kern duidelijk hebben.

Verder wordt gevraagd of het college bereid is tot een samenwerkingsovereenkomst met de corporaties voor de komende jaren met daarin afspraken over nieuwbouwlocaties en ook over het beheer van het huidige eigendom.

Ook de politieke partij Westland Verstandig heeft opheldering gevraagd over de grondprijzen die op dit moment door de gemeente worden gehanteerd. Volgens de partij zijn deze te hoog voor sociale huurwoningbouw.

Categorieen:
Westland Algemeen