Archief

Zaterdagvoetbal: verlies KMD; winst FC 's-Gravenzande

Topklasse

De trainerswissel bij Excelsior Maassluis heeft de ploeg een boost gegeven. Voor de derde keer op rij bleven de tricolores ongeslagen. Kampioenskandidaat Barendrecht werd met 1-0 verslagen. Door dit resultaat en overige uitslagen is het in de onderste regionen uitermate spannend. De verschillen zijn klein. Excelsior Maassluis staat dertiende.

Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande boekte de eerste overwinning na de trainerswissel. Kloetinge werd op het Juliana sportpark met 4-1 verslagen. De Westlanders blijven hekkensluiter, maar hebben nu nog zes punten achterstand op de eerste p/d-plaats.

Eerste klasse B

HVC'10 heeft een punt aan het totaal toegevoegd. Voor de Hoekse ploeg was het van belang om tegenstander DSO niet met de winst thuis te laten. De Zoetermeerse ploeg staat op de eerste p/d-plaats. Nu blijft het verschil tussen HVC'10 en DSO negen punten. HVC'10 staat op een zesde plaats.

Tweede klasse C

Het wordt een ongekend spannend slot voor zowel het kampioenschap als de laatste degradatieplaats en de twee p/d-plaatsen.

VDL raakte de koppositie na een week al weer kwijt. In de streekderby tegen Westlandia moest de koploper haar meerdere erkennen in Westlandia, dat net als de opponent de punten hard nodig heeft. In Naaldwijk won Westlandia met 2-1. BVCB versloeg Lyra met 1-0 en gaat weer aan de leiding met twee punten voorsprong op VDL en Vitesse Delft.

MVV'27 kon eindelijk weer eens een overwinning bijschrijven waarbij ook de nul achterin werd gehouden. Op sportpark De Commandeur won de thuisploeg met 2-0 van Soccer Boys. Sportclub Monster kwam in Scheveningen een 1-1 gelijkspel overeen met SVC'08.

Die Haghe lijkt de eerste degradant te worden. Vanaf nummer dertien DWO tot en met nummer zeven Be Fair komen alle ploegen nog in aanmerking voor een degradatieplaats of een p/d-plaats. Lyra staat achtste, sportclub Monster volgt op plaats tien, MVV'27 staat elfde en Westlandia staat twaalfde.

Derde klasse B

KMD leed verrassend de eerste nederlaag van het seizoen. Semper Altius verraste in Wateringen de thuisploeg met een 2-1 overwinning. KMD had bij winst en winst volgende week tegen Naaldwijk de kampioensvlag kunnen hijsen.

De streekderby tussen Quintus en Naaldwijk eindigde in een gelijkspel. Aan de Leeuwerik in Kwintsheul sloten beide ploegen af met 1-1. Quintus staat elfde en dat is een p/d-plaats. Naaldwijk bivakkeert in de middenmoot en staat zesde.

Honselersdijk boekte een belangrijke overwinning op subtopper DUNO en dat zal het zelfvertrouwen goed doen. In Den Haag won de Honselse ploeg met 2-1. Honselersdijk staat tiende.

Vierde klasse B

Verburch heeft aan de Lange Kruisweg in Maasdijk streekgenoot Maasdijk eenvoudig aan de kant gezet. De koploper won met 3-0 en houdt negen punten voorsprong op runner-up Te Werve.

MSV'71 speelde met 2-2 gelijk tegen HVV Hercules en is op een zevende plaats terug te vinden.