Archief

Zaalhandbal dames: Verburch na thriller veilig

Eredivisie

Virto/Quintus heeft een voorschot genomen op minimaal de derde plaats in de kampioenspoule. In een rechtstreeks duel tegen Schuler Afbouwgroep/DOS liet de Heulse ploeg duidelijk zien dat het op de derde plaats thuishoort. In sporthal De Klabbe in Emmer-compascuum won Quintus verdiend met 31-21 en heeft nu vier punten voorsprong op Vlug en Lenig. DOS duikelde na de nederlaag één plaats op de ranglijst naar plaats vijf. Daarnaast heeft Quintus nog drie punten achterstand op VOC, dat een pak slaag kreeg van landskampioen Dalfsen. Voor trainer Alex Curescu was het de eerste overwinning bij DOS in zijn drie jaar bij Quintus.

Quintus opende sterk met een 3-0 tussenstand en heeft verder tijdens de wedstrijd niet achtergestaan, wel stond het na de sterke openingsfase gelijk bij 4-4. De wedstrijd ging gelijk op tot een 9-11 tussenstand in het voordeel van Quintus. In de slotfase van het eerste bedrijf liepen de Heulse dames uit naar een marge van vier treffers bij rus: 11-15. Na de pauze ging Quintus verder met goed verdedigen en het afronden van kansen. Na een 17-11 voorsprong leek DOS wat terug te doen. De thuisploeg kwam terug tot drie doelpunten (16-19), maar verder dan dat liet Quintus het niet komen. Binnen mum van tijd was de marge weer gegroeid mede door goed keeperswerk van Marieke van der Wal. Quintus liep uit naar een mooie 31-21 overwinning. Iedere veld speelster bij de Heulse ploeg wist tot score te komen.

Tweede divisie B

Verburch heeft zich op de voorlaatste speeldag veilig gespeeld. De voormalige rode lantaarndrager bekroonde hiermee een uitstekende tweede seizoenshelft. De Poeldijkse ploeg moest in een rechtstreeks duel met nummer 11 Internos de strijd aan gaan. Het verschil tussen beide ploegen was voorafgaand het duel één punt in het voordeel van Verburch.

In sporthal van het Munikkenheide College in Etten Leur was de spanning te snijden in de tweede helft. Internos ging de rust in met een 13-10 voorsprong. Na de pauze kwam Verburch weer in het spoor van de opponent. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te lopen, maar in de laatste 10 seconden kon Verburch een break-out lopen, waaruit een strafworp ontstond. Birgit van der Meer schoot Verburch in veilige haven en zette de 25-24 eindstand op het scorebord.

Trainer/coach Thomas Obbens zal ook komend seizoen eindverantwoordelijke zijn bij Verburch. Obbens is bezig met zijn eerste seizoen en is bezig met het bouwen van een nieuw team.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen