Kwist en Ophorst winnen Arcade Halve Marathon

Patrick Kwist heeft zaterdagmiddag de Arcade Halve Marathon op zijn naam geschreven. De atleet, die ook in 2013 al de snelste in Naaldwijk was, liep de ruim 21 kilometer in een tijd van 1 uur, 11 minuten en 58 seconden. De atleten hadden veel last van de straffe wind, windkracht 6. René de Lange werd tweede in 1.14.03. Erwin Sparreboom van Olympus '70 kwam na Aziz Kanfaoui als vierde over de finishlijn na exact 1 uur en 15 minuten.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Honselse Carla Ophorst. De ervaren atlete kwam op het Naaldwijkse Wilhelminaplein na 1.27.14 over de finish. Helmie Ramakers werd tweede (1.29.49).

Jeroen van Aken won de 10 kilometer bij de mannen. De winnaar liep een tijd van 33 minuten en 55 seconden. Menco Schuurman passeerde 10 seconden later de finishlijn. Eric Wolfert werd derde in een tijd van 35.28. Fred Louter (Thof Running) uit Maasland werd vijfde, hij liep de 10.000 meter in 36.34. Bij de vrouwen won de Leidse Silke Schmidt in 36.53. Jana van Dijk (Haag Atletiek) pakte het zilver, maar kwam pas bijna 3 minuten later dan de winnares over de streep. Irene Aldersma won het brons (41.38)

Bij de 5 kilometer gingen alle podiumplaatsen bij de mannen naar atleten van Olympus '70. Arthur van Dijk won in een tijd van 16 minuten en 8 seconden, bijna 10 seconden later finishte zijn clubgenoot Wesley Odenkirchen als tweede. De 16-jarige Tom de Gelder uit Den Hoorn, ook al trainend bij Arthur van Dijk, werd derde in 16.25. Bij de vrouwen was het podium ook geheel "Olympus '70-gekleurd". De hoofdprijs ging naar Ilona Lievaart (19.15), voor Inga Michejenko (19.19) en jeugdtalent Lisan Duijvestijn (19.33)

De kidsrun over 500 meter bij de jongens werd een prooi voor Kenan Türegün (2.34), terwijl bij de meisjes Floortje Lusthof (2.39) de snelste was. De kinderloop over 1.200 meter werd bij de jongens gewonnen door Paddy Smit (4.18), bij de meisjes was de hoofdprijs voor Pauline Lievaart (4.49).