Archief

Sheepfunders mogen op kraambezoek

De Westlandse schaapskudde krijgt vanaf dit weekend veel visite. De mensen die een drachtig schaap hebben geadopteerd, mogen op uitnodiging exclusief op kraambezoek komen om 'hun' lammetje te bekijken.

Het kraambezoek wordt gedoseerd om de rust voor de nieuwe moeders en pasgeboren lammeren te bewaren. Er mogen twee sheepfunders per uur komen kijken. Dan wordt hun schaap en bijbehorende lammeren gezocht. Ook wordt dan uitleg gegeven over de kraamtijd.

Op 7 februari kwam de Westlandse Schaapskudde met de sheepfunding-actie. Om meer betrokken te zijn bij de schapen in het Westland, konden mensen voor 75 euro een drachtige ooi adopteren.

Adoptieouders kregen als bewijs een certificaat met foto. Toen er lammetjes werden geboren, kregen ze een geboortekaartje en nu mogen ze dus op kraamvisite komen.

Er is goed nieuws voor degene die ook graag een schaap willen adopteren. Het kan nog steeds. Er zijn nog een aantal drachtige ooien die nog geen adoptieouders hebben.

De tijd om op visite te komen loopt een aantal weekenden om alle sheepfunders de tijd te geven om in alle rust hun schaap en lammetjes te bekijken.

Categorieen:
Westland Algemeen