Archief

PvdA bezorgd over discriminatie op arbeidsmarkt

De PvdA-fractie in Maassluis is bezorgd over discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt. Daarom willen de sociaaldemocraten weten wat de actuele cijfers zijn op het gebied van arbeidsparticipatie van allochtonen in Maassluis.

De partij stelt dat berichten in de media aantonen dat vrijwel nergens in Europa de arbeidskansen van allochtonen zo slecht zijn als in Nederland. Bij de autochtonen heeft 77,1 procent van de beroepsbevolking werk, terwijl dit bij allochtonen slechts 49,5 procent is.

De PvdA wil dan ook weten wat het college van Burgemeester en Wethouders doet binnen de eigen organisatie, met contractpartners, opdrachtnemers en daarbuiten om gelijkwaardige arbeidsparticipatie van allochtonen te verhogen. En of deze inspanningen ook werken.

Verder is de partij benieuwd naar wat er is gebeurd met een eerdere PvdA-oproep om werkgevers aan te spreken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook is de fractie benieuwd of het college bereid is een actieplan te maken om de participatie te verhogen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen