Archief

Wim Smit beoogd voorzitter Theater Koningshof

Wim Smit is de beoogd nieuwe voorzitter van stichting Theater Koningshof in Maassuis. Dat bevestigt hij tegen WOS Media. Smit treedt met twee anderen toe tot het nieuwe bestuur: Peter Anker, oud CDA-raadslid, en Oràn Vaissier, service manager in Pathé de Kuip in Rotterdam. Waarschijnlijk komen daar nog twee andere namen bij, maar wie dat zijn is nog onbekend.

Eind vorig jaar stapten bestuursvoorzitter Pim Eitjes en bestuurslid Riet Snoeck op, nadat onrust ontstond toen bleek dat de twee werden betaald. Afgesproken was, dat dit niet zou gebeuren.

De zaak kwam in een stroomversnelling, toen bleek dat ook toenmalig wethouder Huub Eitjes erbij betrokken was. Het geld dat zijn broer Pim verdiende, werd gefactureerd door het bedrijf van de inmiddels oud-wethouder. Niet veel later legde Eitjes zijn functie neer.

Op dit moment bestaat het bestuur nog uit twee leden. Zij treden af, zodra het nieuwe bestuur zitting neemt, meldt de gemeente Maassluis in een persbericht. Smit is op dit moment voorzitter van WOS Media. Daarvoor heeft hij jarenlang als regiomanager voor Rabobank Westland gewerkt.