Archief

Schuldhulpverlening Maassluis weer op de goede weg

Het college van B en W van Maassluis deelt de bezorgdheid van de PvdA en het CDA rondom het functioneren van de schuldhulpverlening. Dat schrijft het college aan de twee raadsfracties. Wel vertrouwt het college erop dat er inmiddels voldoende is gedaan om de zaken weer te laten functioneren zoals het hoort.

Het college heeft in februari een gesprek gehad met Westerbeek, de organisatie die in Maassluis de schuldhulpverlening regelt. Daaruit is voortgekomen dat er twee ervaren parttimers op het project in Maassluis te zetten die alles weer moeten stroomlijnen.

Ook na 1 juli van dit jaar, als de schuldhulpverlening door de nieuwe organisatie Stroomopwaarts wordt overgenomen, is er voldoende expertise om mensen te blijven helpen, zo denkt het college. Westerbeek blijft tot acht maanden na de start van Stroomopwaarts actief met overdragen van de lopende werkzaamheden.

De spreekuren van de schuldhulpverlening blijven ook in Maassluis, zo bevestigd het college. Waar Stroomopwaarts huisvesting krijgt is echter nog niet bekend.

Categorieen:
Maassluis Algemeen