Archief

Kansen voor historie in centrum Schipluiden

Om de uitstraling het centrum van Schipluiden te verbeteren, moet onder meer het historisch karakter van het dorp versterkt worden. Dat is naar voren gekomen uit gesprekken die de gemeente eind vorig jaar heeft gevoerd met belanghebbenden, omwonenden en geïnteresseerden.

De ruïne van het voormalige kasteel Keenenburg kan daarin een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld door bij de herinrichting van het centrum aan te sluiten op historische structuren van de voormalige kasteeltuin. Ook een nieuwe invulling van de ruimte rond de ruïne biedt kansen, schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.

Verder heeft de familie Post ideeën voor nieuwbouw met woningen op de locatie van de voormalige Rabobank aan de Keenenburgerweg. De familie Post is eigenaar van het pand en de kassen erachter.

De gemeente heeft met de betrokkenen een werkgroep gevormd. Die komt donderdag weer samen. In juli wordt een tussenbalans opgemaakt. Dan volgt ook een concept structuurvisie voor het Schipluidense centrum.

Categorieen:
Algemeen