Zondagvoetbal: Alleen VELO pakt een punt

VELO heeft, onder leiding van interim-trainer Ron Kouwenhoven, aan de wedstrijd tegen Nieuwerkerk een punt overgehouden. Aan de Noordweg kwam de thuisploeg in de eerste helft op een 0-1 achterstand. De winnaar van de eerste periodetitel moest toch een tegentreffer incasseren. Michiel Draaisma velde het vonnis en bezorgde zijn ploeg een punt. VELO heeft met nog zes wedstrijden te gaan zes punten voorsprong op de eerste p/d-plaats.

De gifbeker is nog niet leeg voor Den Hoorn. De ploeg uit Midden-Delfland leed een thuisnederlaag tegen Delft. Den Hoorn leidde in de eerste helft met 1-0, maar kreeg onverwachts een tegentreffer te verwerken in de slotminuut van het eerste bedrijf. Na de pauze kwam Delft op een 3-1 voorsprong. In de 96ste minuut scoorde Den Hoorn de aansluitingstreffer. Verder kwam de thuisploeg niet. Den Hoorn staat vijf punten achter op de eerste veilige plaats.

Schipluiden leed de negende nederlaag van het seizoen. In Den Haag bleek GSC ESDO met 2-0 te sterk. Schipluiden heeft één punt voorsprong op de eerste p/d-plaats.