Zaalhandbal dames: Westlandia speelt gelijk

Troost vertrekt bij Schipluiden

Hoofdklasse D

Schipluiden heeft op drie speelronden voor het einde van de competitie de tweede plaats veilig gesteld. De wedstrijd tegen Leidsche Rijn leverde een 25-23 overwinning op. Leidsche Rijn stond bij rust nog met 12-11 voor. Het was voor Schipluiden de zestiende overwinning van het seizoen. Het verschil met koploper WHC, dat officieus kampioen is, bedraagt vier punten. Het verschil met nummer drie ROAC bedraagt zes punten.

Trainer/coach Bouke Troost heeft bekend gemaakt dat hij na één seizoen Schipluiden stopt bij de ploeg uit Midden-Delfland.

De reserves van Westlandia hebben tegen HWC gelijk gespeeld. Beide ploegen stonden gedeeld tiende en blijven dat dus ook. Inzet voor beide ploegen was de tiende plaats. Indien nodig spelen de nummers elf uit de hoofdklassen samen met de kampioenen uit eerste klasse in een toernooivorm voor behoud c.q. plaatsing in de hoofdklasse.

In sporthal Westwijk in Vlaardingen leidde HWC na de eerste helft met 7-6. Na 60 minuten spelen stond een 15-15 eindstand op het wedstrijdformulier. In de resterende twee wedstrijden tegen Leidsche Rijn en DWS moet Westlandia de elfde plaats te zien vermijden. HWC speelt nog tegen Saturnus en WHC.