Archief

Voetballer kopstoot-incident weer vrijgelaten

De aanvoerder van Duindorp SV, die zaterdagmiddag door de politie als verdachte naar het bureau was meegenomen na het uitdelen van een kopstoot bij een Quintus-supporter, is later op de dag weer vrijgelaten. De 27-jarige Hagenaar heeft wel een dagvaarding gekregen en moet zich later nog voor de rechter verantwoorden. Dit heeft de politie zondag bevestigd.

Het incident gebeurde in de slotfase van het duel Quintus-Duindorp aan de Leeuwerik in Kwintsheul. Bij een stand van 3-1 in Heuls voordeel kreeg de Scheveningse speler de rode kaart na het, volgens de scheidsrechter, slaan van een tegenstander.

"Nadat de speler het veld verliet keerde hij plotseling om en gaf een niets vermoedende supporter een kopstoot. Direct sprong een aantal spelers van Duindorp SV over de afrastering. Een aantal probeerde de aanvoerder tot kalmte te manen, maar toch wist een speler nog een klap uit te delen. Beide besturen slaagden er in om de gemoederen te sussen en kort hierna arriveerde de politie, die diverse verhoren deed en vervolgens de aanvoerder van Duindorp SV mee nam", aldus de verklaring van het Quintus-bestuur aan WOS Sport.

Het bestuur van Duindorp heeft tegenover diverse media verklaard niet blij te zijn met het incident, maar van mening is dat alles wel zwaar overtrokken wordt.

Ondanks dat het scorebord op 89 minuten stond hield de scheidsrechter het definitief voor gezien. De wedstrijd werd op het wedstrijdformulier als uitgespeeld ingevuld. Voor Duindorp SV is het de tweede keer dit seizoen dat er een vechtpartij met het publiek ontstond. Eerder deze voetbaljaargang ontspoorde het duel tegen KMD, waarna Duindorp drie punten in mindering kreeg en een voorwaardelijke straf tot uitsluiting van de competitie bij herhaling.

Categorieen:
Algemeen