Archief

Ruim helft van 50 ton piepers verkocht in Kwintsheul

De Texelse boer Jan van der Haas heeft zaterdag ruim de helft van zijn aardappels verkocht in Kwintsheul. De boer had vanwege een overschot bijna 50.000 kilo piepers te koop aangeboden tijdens de door hem verzonnen actie Pieper-mania.

Twee vrachtwagens vol piepers waren afgelopen week naar het voormalige complex van Van der Voort aan de Bovendijk gebracht. Klanten konden zaterdag zelf bepalen wat ze ervoor wilden betalen. Tientallen auto's reden af en aan bij de tijdelijke aardappel drive-in. "Er waren geen files, maar wel continu mensen", zegt Joyce van der Haas, die haar oom de hele dag meehielp met de verkoop.

Ze kijkt met een tevreden gevoel terug. "Het was een lange, gezellige dag. Mensen reageerden heel positief en vroegen al wanneer de volgende actie is." Wat de actie heeft opgeleverd, kan ze nog niet vertellen. "Dat moeten we later nog allemaal tellen."

De overgebleven aardappels gaan voor een deel naar diverse voedselbanken. Waarschijnlijk komt er ook nog een pallet in Kwintsheul te staan, waar mensen de aardappels kunnen halen.

Categorieen:
Algemeen