Archief

KNVB vraagt bestuur Quintus al om verklaring

De KNVB heeft zondagmiddag op eigen initiatief al contact opgenomen met het bestuur van voetbalvereniging Quintus naar aanleiding van het incident in de slotfase van het duel Quintus-Duindorp.

"Aan het begin van de zondagmiddag kregen wij een belletje van de KNVB-verantwoordelijken met het verzoek om zo snel mogelijk een verklaring op papier te zetten, waarin een beschrijving van alle gebeurtenissen wordt opgenomen. Ik vermoed dat de KNVB zelf actie heeft ondernomen, na alle media-aandacht voor dit incident.", aldus voorzitter Marcel Vis van Quintus-voetbal zondagmiddag op WOS-radio. Ook Duindorp en de scheidsrechter zullen gegevens aanleveren bij de KNVB.

De aanvoerder van Duindorp gaf aan een supporter van Quintus een kopstoot en een klap, nadat hij met rood van het veld was gestuurd. "Overigens was deze supporter een speler van ons tweede elftal", zo vertelde Vis.

Voor Duindorp SV is het de tweede keer dit seizoen dat er een vechtpartij met het publiek ontstond. Eerder deze voetbaljaargang ontspoorde het duel tegen KMD, waarna Duindorp drie punten in mindering kreeg en een voorwaardelijke straf tot uitsluiting van de competitie bij herhaling.

Categorieen:
Algemeen