Archief

Zaterdagvoetbal: spanning in Topklasse

Topklasse

Het wordt een spannende ontknoping van de competitie om te bepalen welke drie ploegen rechtstreeks gaan degraderen, welke ploeg p/d-wedstrijden gaat spelen en welke ploegen veilig zijn. De onderste acht ploegen komen hiervoor in aanmerking. Daarnaast spelen de onderste ploegen nog veel tegen elkaar. Excelsior Maassluis pakte het vierde punt na de trainerswisseling. Aan de Lavendelstraat werd Ajax met 3-1 verslagen. De tricolores staan nu voorlaatste met twee punten achterstand op de eerste veilige plaats.

Hoofdklasse B

De gifbeker is nog niet leeg voor FC 's-Gravenzande. Na de trainerswisseling eindigde de tweede wedstrijd in een riante nederlaag. In en tegen Spijkenisse werd een 5-1 nederlaag geleden mede door een rode kaart aan Westlandse zijde. De achterstand op een p/d-plaats voor de hekkensluiter bedraagt negen punten.

Eerste klasse B

HVC'10 sprokkelt de punten bijeen voor klassenbehoud. Op sportpark De Rondgang eindigde het duel tegen Zwaluwen'30 in een 1-1 gelijkspel. Met nog zes speelronden te gaan heeft HVC'10 negen punten voorsprong op de eerste p/d-plaats.

Tweede klasse C

VDL heeft de koppositie weer overgenomen na de overwinning op streekgenoot Lyra. VDL won met 3-0 en profiteerde van de nederlaag van BVCB bij SVC'08. De voorsprong bedraagt een punt. Lyra staat achtste.

Sportclub Monster en MVV'27 deelden op sportpark Polanen de punten. De streekderby eindigde in 1-1. Sportclub Monster staat tiende en heeft vier punten voorsprong op de eerste p/d-plaats waar MVV'27 bivakkeert.

Westlandia moet op haar tellen gaan passen. De Naaldwijkse ploeg verloor met 2-0 van CWO en is terug te vinden op plaats dertien. In de resterende wedstrijden kan de ploeg zich nog wel veilig spelen.

Derde klasse B

Het kampioenschap van KMD komt steeds dichterbij. De Wateringse formatie behaalde de zeventiende overwinning na de 1-0 overwinning op Ariston'80. De voorsprong van KMD bedraagt veertien punten op runner-up DUNO.

Honselersdijk en Quintus behaalden beiden een belangrijke overwinning, maar zijn nog niet uit de zorgen. Honselersdijk won met 4-0 van TAC'90 en Quintus versloeg Duindorp met 3-1. Honselersdijk staat elfde en Quintus is terug te vinden op plaats negen.

Naaldwijk behaalde eindelijk weer eens een overwinning. Op sportpark De Hoge Bomen was de wedstrijd binnen een kwartier beslist. Naaldwijk wist de 3-0 verkregen voorsprong ook over de eindstreep te trekken. Naaldwijk staat vijfde.

Vierde klasse B

Verburch blijft winnen. Aan de Arckelweg versloeg de thuisploeg RAS met 6-0. Runner-up Te Werve kwam niet in actie. De voorsprong van Verburch bedraagt negen punten.

Maasdijk sloot de wedstrijd tegen PGS/Vogel af met een gelijkspel. In Den Haag eindigde de subtopper in een 3-3 eindstand. Maasdijk blijft derde en op koers voor de nacompetitie.

MSV'71 verraste met een 2-1 overwinning op Loosduinen. MSV'71 blijft zevende op de ranglijst.