Archief

Aangifte supporter tegen speler Duindorp

Een supporter, die aanwezig was bij het duel Quintus-SV Duindorp in Kwintsheul, heeft zaterdagmiddag aangifte gedaan bij de politie. Volgens de begeleiding van Quintus deed de toeschouwer dit, nadat hij van een speler van Duindorp een kopstoot zou hebben gekregen. Deze speler, tevens aanvoerder, is voor verhoor meegenomen door de ter plaatse gekomen politie.

In de 89-ste minuut van het duel Quintus-Duindorp in de derde klasse B kreeg een Scheveningse voetballer de rode kaart. Vervolgens sprongen enkele voetballers van Duindorp over de afrastering. Volgens diverse ooggetuigen wist het Duindorp-bestuur te voorkomen dat de situatie aan Scheveningse zijde verder escaleerde. Er was geen sprake van een grote vechtpartij, er zou nog wel een andere klap zijn uitgedeeld. Er waren geen gewonden.

De scheidsrechter besloot om direct voor het einde van de wedstrijd te fluiten en vulde op het wedstrijdformulier de eindstand van 3-1 voor Quintus in. De wedstrijd is dus niet gestaakt. De rode kaart werd op het formulier vermeld, maar de daaropvolgende mogelijke actie tegen de supporter en schermutselingen bleven onvermeld op dit wedstrijdformulier. Wel zal de arbiter waarschijnlijk een rapportage naar de KNVB sturen. Zondagmiddag heeft de KNVB alle partijen om verklaringen gevraagd.

Eerder dit seizoen kreeg Duindorp drie punten in mindering naar aanleiding van de massale vechtpartij op het terrein van KMD. Hierbij raakte een KMD-speler gewond.

Categorieen:
Algemeen