Archief

Reactie wethouder Westland is "teleurstellend en jammer"

Co Bezuijen van Pallia Zorggroep in 's-Gravenzande noemt de uitspraken van wethouder De Goeij eerder deze week "teleurstellend en jammer". In een vraaggesprek met WOS Media noemde de Westlandse wethouder het opzetten van een dementiehuis aan de Poelkade "niet reëel".

Vrijdag heeft Co Bezuijen van Pallia Zorggroep, initiatiefnemer van het dementiehuis, een gesprek gehad met de gemeente Westland. Uitkomst van dat gesprek is, dat de deur nog op een kier blijft staan.

Pallia Zorggroep wil in de woning van Kees van Koppen aan de Poelkade in 's-Gravenzande acht dementerenden dagbesteding aanbieden. "De wethouder noemt het inleveren van privacy niet reëel. Ik denk dat je dat juist moet toejuichen. Meneer Van Koppen levert zijn privacy in om juist meer privacy terug te krijgen".

Van Koppen heeft een dementerende partner en is letterlijk dag en nacht met zorg bezig. Door het openstellen van zijn huis voor meer dementerenden, kan Van Koppen wat meer tijd besteden buiten de deur. De dementerenden worden namelijk door andere verzorgenden geholpen.

Binnenkort gaat een externe deskundige onderzoek doen naar het huis en brengt advies daarover uit aan Pallia.