Archief

Plan voor Westlands topsportcentrum in ijskast

De plannen voor een Westlands Topsport Begeleidingscentrum gaan voorlopig in de ijskast. Leo van Adrichem wilde dat starten in een leegstaande hal van zijn bedrijf Metazet aan de Grote Woerd in Naaldwijk. Maar dat kan niet volgens de gemeente.

Van Adrichem had een aanvraag voor een quick-scan ingediend, maar de gemeente werkt hier niet aan mee. Dit omdat het pand gevestigd is op een bedrijventerrein. "In het bestemmingsplan is sport niet toegestaan op een bedrijventerrein", meldt een gemeentewoordvoerster aan WOS Media.

Het idee is een verbreding van het huidige Handbalcollege, dat in een Wateringse hal van het bedrijf wordt gehouden. Handballers van alle verenigingen kunnen daar terecht. De hal werd vanwege de economische crisis vijf jaar niet gebruikt voor bedrijfsactiviteiten, maar daar komt verandering in. Daarom had een verhuizing naar Naaldwijk goed uitgekomen.

Van Adrichem had grootse plannen met de hal. Verschillende zaalsporters, onder wie ook tennissers, badmintonners en basketballers, zouden er verenigingsonafhankelijk moeten kunnen trainen. Verder zouden de huidige kantoorpanden omgebouwd worden tot slaapruimtes, kamers voor bijvoorbeeld huiswerk en ruimtes waar de sporter in gesprek kan gaan met begeleiders.