Archief

'Inzet Boa's bij evenementen niet mogelijk'

Bij evenementen in Westland kunnen geen Boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar) of de buurtpreventie worden ingezet om de orde te handhaven. Alleen de politie kan dan optreden en beschikt indien noodzakelijk over het geweldsmonopolie.



Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland. Die wilde weten waarom er geen Boa's, buurtpreventie of reservepolitie kan worden ingezet als evenementen samenvallen en er onvoldoende politiebezetting is. Beroep doen op de reservepolitie kan volgens het college ook niet, omdat bij het bepalen van de politiecapaciteit geen onderscheid wordt gemaakt tussen 'beroepsagent' of de politievrijwilliger.



Het college ontkent dat de komende vier jaar de Westlandse dorpsfeesten niet over vaste data kunnen beschikken. Wel wordt een voorstel voorbereid om de samenloop van grote evenementen rondom de zomervakantie zoveel mogelijk te voorkomen. "Hierbij zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de Westlandse wielerronden. Wij zijn hierover in gesprek met de organisaties en wielerronden", aldus het college.

Categorieen:
Westland Algemeen