Archief

Opnieuw cilinder-inbraken in Den Hoorn

De wijkagent van Den Hoorn waarschuwt burgers via Twitter voor een nieuwe reeks cilinder-inbraken in de wijk Look-West. Eind vorige week is er zeker drie keer geprobeerd om via deze methode een woning binnen te komen.

Donderdag gebeurde dat in de Goudappel. De inbreker kwam uiteindelijk toch niet binnen, maar bracht wel veel schade aan aan het slot. Zaterdag en zondag ging het om twee woningen in de Keizerin. Bij één huis kwam de inbreker ook daadwerkelijk binnen, waarna hij diverse spullen meenam.

Bij cilinder-inbraken wordt er een schroef in het cilinderslot gedraaid, waarna deze er gemakkelijk uit te trekken is met een speciaal apparaat. Probleem voor bewoners en omwonenden is dat deze methode weinig lawaai met zich meebrengt. In de laatste twee weken van 2014 kwam dit soort inbraken ook al veel voor. Toen ging het om elf gevallen.

Voornamelijk mensen uit de Victoria, Kaasjeskruid, Goudappel en de Keizerin zijn getroffen. De inbraken gebeurden meestal overdag in de middag vanaf 16.00 uur tot later in de avond.

Categorieen:
Algemeen