Archief

WPK/Westlandia zet tuchtzaak door

Handbalvereniging WPK/Westlandia zet de tuchtzaak bij het Nederlands Handbal Verbond naar aanleiding van het duel met Nieuwegein door. Dit ondanks het feit dat het eerste damesteam al gedegradeerd is. Dat meldt voorzitter Wim Zandvliet aan WOS Media.

Volgens Zandvliet heeft een uitspraak in de zaak materieel gezien geen toegevoegde waarde voor de club. "Maar we hebben ervoor gekozen wel uitspraak te laten doen. We zijn namelijk benieuwd hoe de bond met een dergelijke zaak omgaat."

Het duel tegen Nieuwegein eindigde in 23-23, maar voor Nieuwegein verscheen volgens getuigen een onterecht doelpunt op het scorebord. Dat gebeurde bij de stand 12-11 in het voordeel van Westlandia. Dat doelpunt werd niet toegekend vanwege een loopfout, maar verscheen per abuis toch op het scorebord en bleef de hele wedstrijd meetellen.

Na afloop protesteerde de Naaldwijkse teambegeleidster bij de scheidsrechters, maar die gaven niet thuis. De club probeert nu met behulp van wedstrijdbeelden van WOS Media toch haar gelijk te halen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen