Archief

Winkeliers 't Palet niet blij met afsluitingen Laan 1940-1945

De winkeliersvereniging Palet is niet tevreden over het handelen van de gemeente Maassluis rondom de verbouwing van de Laan 1940-1945. Volgens de voorzitter van de winkeliersvereniging is winkelcentrum 't Palet tijdens de verbouwing twee keer 14 dagen lang vrijwel onbereikbaar, terwijl anders was afgesproken.

Verkeerswethouder Pleijsier laat desgevraagd weten dat het winkelcentrum gedurende het gehele project voor al het verkeer bereikbaar blijft. "Er zijn geen afsluitingen direct grenzend aan het winkelcentrum", aldus Pleijsier.

Gemotoriseerd verkeer wordt ten tijde van de afsluiting van de Mesdaglaan omgeleid via de Vermeerlaan. In de spitsperioden worden verkeersregelaars ingezet. Vanuit het project wordt nadrukkelijk ingezet op de 'vindbaarheid' van het winkelcentrum, zo laat de wethouder weten.

De voorzitter van de winkeliersvereniging heeft in een brief laten weten dat er nog bereidheid is om met elkaar om tafel te gaan. Daarnaast vragen de ondernemers die bij de vereniging zijn aangesloten, om een financiƫle compensatie van de geleden schade. Het is het derde jaar op rij dat er werkzaamheden plaats vinden rondom het centrum.

Categorieen:
Maassluis Algemeen