Archief

Team 's-Gravenzande wint 'Val op, val af'

Het team van de kern 's-Gravenzande is winnaar geworden van het tien weken durende project 'Val op, val af'. De daarbij verkregen cheque van 1.500 euro wordt geschonken aan drie jeugdgezinshuizen in 's-Gravenzande. De andere teams kwamen uit de kernen Monster, Naaldwijk, Wateringen en Poeldijk.

Alle deelnemers kregen in die tien weken drie keer per week een uur lang een zogeheten bewegingsaanbod van sportaanbieders uit de betreffende kernen. Met elkaar vielen de veertig jongeren in de leeftijd van 10 tot 19 jaar in totaal 100,4 kg af en verloren ze 228 cm taille-omvang.

"We kijken terug op een zeer enerverend project, dat ook echt wat heeft betekend voor deze veertig kanjers; zaken die je niet terug ziet in de cijfers." Dat zegt Karin Scholtes, de drijvende kracht achter 'Val op, Val af' en sociaal makelaar in 's-Gravenzande van Vitis Welzijn.



"Grootste opbrengst is wel, dat de jongeren veranderd zijn. Ouders en leerkrachten vertellen ons, dat het onvoorstelbaar is wat het project in de positieve zin met de kinderen gedaan heeft. Ze zijn afgevallen, maar enorm gegroeid in hun geestelijke welzijn. Een moeder vertelde, dat haar dochter weer lacht en buiten de sportmomenten ook met de kinderen uit de groep plezier maakt. Vóór het project kwam ze niet meer buiten", vertelt Scholtes.

Vitis Welzijn wil alles op alles zetten om dit project volgend jaar opnieuw te doen. Er hebben zich zelfs nu al jongeren voor een volgende editie aangemeld. Meer informatie is te vinden op www.valopvalaf.nl.