Archief

Gemeente geeft lening voor restauratie Korenmolen

De Stichting 's-Gravenzandse Korenmolen krijgt van de gemeente Westland een lening ter grootte van het tekort in de begroting voor de restauratie van de molen. Bovendien wordt de gemeentelijke onderhoudssubsidie de komende vijf jaar verhoogd, al wordt wel elk jaar bekeken of dat nog nodig is.

Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad. Het college heeft tot de lening besloten, omdat er nog steeds een tekort is in de restauratiebegroting en lange stilstand van de molen achteruitgang van de staat van onderhoud van de overige machinale delen betekent. Ruim een jaar geleden braken de wieken van de molen af. Tot nu toe is het onduidelijk of en hoeveel de verzekering uitkeert.

De gemeente Westland gaf eind vorig jaar al te kennen 50.000 euro te willen voorschieten, op voorwaarde dat stichting zelf ook zo'n bedrag bijeen zou brengen alsmede 100.000 euro zou moeten proberen te verkrijgen via de goededoelenfondsen. Vorige maand lieten Fonds Westland en Fonds Loswal de Bonne weten een halve ton te willen lenen aan de stichting. Die heeft inmiddels ook subsidie aangevraagd bij de provincie Zuid-Holland.