Archief

Zilver judoka Henneveld bij European Cup

Kenneth Henneveld heeft zaterdag bij de Junior European Cup in de Portugese stad Coimbra een zilveren medaille veroverd. In totaal kwamen drie Mahorokan-leden namens de nationale judoselectie in actie: Eloy Uwumarogie (-66 kilogram), Thomas van der Maas (-73 kilogram) en Henneveld (-73 kilogram).

Kenneth Henneveld startte uitstekend op dit Europese niveau. Na een vrijloting in de eerste ronde volgde een zege op de Portugees Alves in de tweede ronde. In de derde ronde werd de Engelsman Imrie met ippon verslagen en de kwartfinale werd ook met ippon tegen de Zwitser Genito gewonnen. Hierna volgde de halve finale tegen de Duitser Gubert die met een fraaie schouderworp tegen de mat werd gewerkt voor ippon. In de finale trof Kenneth de vice-Europees kampioen van vorig jaar Thierno Balde. Alhoewel de judoka uit Maassluis de overhand had in de partij liet hij zich toch verrassen met een verwurging.

Thomas van der Maas maakt ook een prima debuut bij de Europese Junior Cup, maar verloor in de kwartfinale. Eloy Uwumarogie redde het niet in zijn eerste partij en had geen herkansing.

Categorieen:
Maassluis Algemeen