Zaalhandbal dames: knappe winst Verburch

Veneco/VELO heeft de competitie afgesloten met een nipte nederlaag tegen GoConnectIT/Fortissimo. In de VELO-hal ontbeerde de thuisploeg het beetje geluk om een positieve afsluiting aan het seizoen te geven. In een gelijk opgaande wedstrijd leidde VELO met 6-5 na vijftien minuten spelen. Pas in de slotfase kon Fortissimo, deelnemer aan de nacompetitie, een gat slaan en ging met een 14-12 voorsprong de rust in. Na de pauze kwam VELO op karakter weer naast de opponent. Met nog een kwartier te spelen was de tussenstand 18-18. In een boeiende slotfase ging Fortissimo met een 25-24 overwinning in de bus terug naar Cothen.

De reserves van Virto/Quintus zijn de competitie geëindigd als nummer drie. In de Van der Voorthal won de thuisploeg met 30-27 van DSVD. De keepsters Kim Hersbach (a-junior) en Esther de Vos konden terugzien op een prima wedstrijd.

Verburch heeft voor de tweede keer op rij een wedstrijd in haar voordeel weten te beslissen. De uitwedstrijd tegen middenmotor Iason werd in winst omgezet. In sporthal De Poffermolen in Valkenburg zette Verburch een prima teamprestatie neer. De ruststand was 16-14 in het voordeel van de thuisploeg. Door een sterke tweede helft, waarin verdedigend als aanvallend alles klopte bij Verburch werd een 25-23 overwinning behaald. Verburch heeft nog steeds één punt voorsprong op Internos dat op de eerste degradatieplaats staat. Het worden nog drie spannende wedstrijden voor de Poeldijkse dames. De volgende wedstrijd is tegen Gemini, daaropvolgend volgt waarschijnlijk de beslissende wedstrijd uit bij Internos. Bij winst in deze wedstrijd kan Verburch veilig zijn.

De reserves van WPK/Westlandia behaalde een belangrijke overwinning in de onderste regionen. De Naaldwijkse ploeg won knap van nummer drie ROAC. In sporthal De Pijl leidde de thuisploeg bij rust met 6-4 en won het uiteindelijk met 16-11. Door deze overwinning kwam Westlandia op gelijke hoogte met HWC. Beide ploegen staan op een gedeelde tiende plaats, alleen het doelsaldo van Westlandia is iets slechter. Het kan zijn dat aan het eind van de competitie de nummer elf een toernooi moet spelen voor behoud in de hoofdklasse.

Schipluiden heeft de thuiswedstrijd tegen laagvlieger HWC in winst omgezet. In de Postkogekohal stond het na de eerste helft met 19-10 voor. Op het wedstrijdformulier kwam een 36-23 eindstand te staan. Schipluiden kan de tweede plaats niet meer ontgaan. Met nog drie wedstrijden te spelen is het verschil met ROAC opgelopen tot zes punten. Dit is een knappe prestatie voor de promovendus dat lang meestreed om het kampioenschap.