Archief

Vier NK-medailles rhönradturnster Van den Boogaard

De Naaldwijkse rhönradturnster Martine van den Boogaard heeft zaterdag bij het Nederlands Kampioenschap in Den Helder vier medailles veroverd.

Als medetrainster van de jeugd was de 24-jarige Westlandse in de eerste ronde al succesvol met 3 medailles voor haar meiden. In de laatste ronde van het NK kwamen pas de senioren zelf in actie. Van den Boogaard begon met de oefening "rechtuit", dit werd een prachtige oefening precies kloppend op de muziek, goed voor een 9,8.

Hierna turnde Van den Boogaard een stabiele spiraaloefening zonder grote fouten, die haar een 9,25 opleverde. Met twee prima sprongen sloot zij de meerkamp af met een 6,60. Dit leverde een totaalscore op van 25,65 punten en de zilveren medaille in het totaalklassement. In de toestelcompetities wist zij nog brons op sprong, zilver op spiralen en goud op rechtuit mee naar huis te nemen. Hiermee heeft de regioturnster ook ruim voldaan aan de plaatsingseisen voor het WK, al is het nog even de officiële berichtgeving van de bond afwachten.