Archief

Drie regio-MTB-ers in landelijk team gepresenteerd

De drie mountainbikers uit deze regio, die dit seizoen rijden in het landelijke Merida Bassa Biking Team, hebben zich dit weekend tijdens de ploegenpresentatie in Apeldoorn officieel gepresenteerd. Dit zijn Pim van der Marel en Carlo van den Berg uit De Lier en Dave van der Kooij uit Maassluis.

De 24-jarige Van der Marel rijdt al 6 jaar bij het Merida Bassa Biking Team en komt uit in de elite-categorie. Zijn doel voor 2015 is voor de top 10 in het nationaal klassement te gaan. Carlo van den Berg is 15 jaar en sinds vorig jaar opgenomen in het team. Hij rijdt bij de nieuwelingen en behaalde vorig jaar als eerstejaars nieuweling een derde plaats op het NK MTB in Groesbeek. Doel voor 2015 is om op het hoogste schavot bij NK MTB te staan.

De 22 jarige Dave van der Kooij, net als Van der Marel al 6 jaar bij het team, werd vorig jaar derde op het NK Eliminator, eerste bij het NK teamrelay en zesde op het NK cross country in de categorie beloften. Dit jaar komt hij uit in de elite-categorie en wil hij minstens zo goed presteren als afgelopen seizoen, maar hij wil zich wel focussen op de sprint- en eliminatorraces. Overigens is komende woensdag de ploegenpresentatie bij Westland Wil Vooruit.