Archief

Zaterdagvoetbal: Verburch wint topper

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft aan de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg een punt overgehouden. Op sportpark De Boshoek eindigde het duel in een 0-0 eindstand. Met een beetje geluk had de ploeg van interim-trainer John de Wolf drie punten meegenomen naar Maassluis. Excelsior Maassluis staat wel laatste maar de verschillen onder in deze klasse zijn klein.

Eerste klasse B

HVC'10 heeft het middenmootduel met Valken'68 afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De Hoekse ploeg liep weer een punt weg van de eerste p/d-plaats en staat vooralsnog veilig op plaats zeven.

Tweede klasse C

Sportclub Monster lijkt de boel op de rit te hebben. De fusieclub is na de winterstop nog ongeslagen en behaalde tegen DWO de vierde overwinning uit vijf wedstrijden. In Zoetermeer won sportclub Monster met 4-0 en is inmiddels terug te vinden op plaats 10.

De kampioenskandidaten VDL en BVCB lieten dure punten liggen. Bij Westlandia maalde men daar niet om, want de Naaldwijkers speelde op sportpark De Hoge Bomen met 1-1 gelijk tegen koploper BVCB. Westlandia staat op een elfde plaats. VDL kwam op eigen veld eveneens niet verder dan een 1-1 puntendeling tegen Be Fair. VDL blijft tweede.

Lyra pakte drie belangrijke punten in het thuisduel tegen Soccer Boys. Op sportpark De Zweth won Lyra eindelijk weer na twee nederlagen op rij. De Lierse ploeg staat op plaats acht.

Derde klasse B

KMD kan op wedstrijddag 23 de kampioensvlag uitsteken. De Wateringse ploeg won voor de zestiende keer dit seizoen. Hekkensluiter Quick Steps werd met 5-0 verslagen.

Naaldwijk heeft na de wedstrijd tegen DSVP de reeks van vier nederlagen op rij van de eerste seizoenshelft geevenaard. In Pijnacker verloor Naaldwijk met maar liefst 4-1. De voorsprong van Naaldwijk op de eerste p/d-plaats bedraagt zes punten. Naaldwijk staat vijfde en vanaf deze plaats zijn er acht ploegen die strijden om zes plaatsen in de derde klasse en twee p/d-plaatsen.

Quintus verloor voor de tweede keer op rij. Nummer vier van de ranglijst DUNO was met 5-0 te sterk voor de Heulse ploeg. Quintus staat op een tiende plaats.

Honselersdijk hield een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Semper Altius. Op sportpark De Strijphorst eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Honselersdijk staat elfde.

Vierde klasse B

Verburch heeft een voorschot op de titel genomen. De Poeldijkse ploeg versloeg in een rechtstreeks duel nummer twee van de ranglijst, Te Werve. In Rijswijk won Verburch met 2-1 en revancheerde zich voor de nederlaag eerder dit seizoen in Poeldijk. Verburch heeft met zes wedstrijden te spelen een voorsprong van zes punten.

Maasdijk haalde uit in de wedstrijd tegen BMT. Aan de Lange Kruisweg kregen de Hagenaars met 5-0 klop. Maasdijk blijft op een derde plaats staan.

MSV'71 draait een moeizaam seizoen en incasseerde de negende nederlaag van het seizoen. In Maassluis was PGS/Vogel met 1-0 te sterk. MSV'71 staat op een zevende plaats.

Bekervoetbal

FC 's-Gravenzande heeft de kwartfinale van de districtsbeker niet overleefd. De Westlanders verloren met 1-2 van topklasser HBS uit Den Haag.