Zaalkorfbal: ODO gedegradeerd

ODO is gedegradeerd naar de tweede klasse. De Maaslandse formatie was in de beslissingswedstrijd tegen KOAG niet opgewassen tegen de druk die op de wedstrijd stond. ODO speelde gedurende het duel te geforceerd waar tegenstander KOAG makkelijker speelde.

ODO startte overigens goed en leidde na zes minuten met 3-1. Daarna kwam KOAG terug in de wedstrijd. ODO leed in het tweede gedeelte van de eerste helft te veel balverlies in het aanvalsvak. KOAG profiteerde hiervan en ging met een 10-8 voorsprong rusten. Na de rust herpakte de Maaslanders zich en kwamen terug tot op één treffer:12-13. Hierna ging het wederom mis mede door het missen van vrije ballen en strafworpen. KOAG won het duel met 17-13, maar is nog niet veilig. KOAG speelt nu een p/d-wedstrijd voor lijfsbehoud.

Het zaalseizoen leverde voor de regioploegen weinig succes op. Alleen Valto kon blij zijn met handhaving in het debuutjaar de eerste klasse. ODO degradeerde net als Dijkvogels, dat volgend seizoen uitkomt in de derde klasse. ONDO leek mee te doen om de prijzen, maar moest in het tweede gedeelte van het zaalseizoen terrein prijsgeven. CKC Maassluis leek opw eg naar de titel, maar na het kerstreces ging het mis en moest het genoegen nemen met de tweede positie.