Zaalhandbal dames: Quintus wint wederom

Virto/Quintus heeft de tweede thusiwedstrijd in de kampioenscompetitie gewonnen. In de Van der Voorthal moest Gilde-BT/Handbal Venlo er aan geloven. Quintus speelde zonder de geblesseerden Rinka Duijndam, Rianne Zonneveld en Daisy Hagen. Tien minuten voor tijd debuteerde de 16-jarige keepster Laura Govaarts.

|

In de eerste helft stond de verdediging van Quintus als een huis. De bezoeksters waren niet bij machte om de Heulse defensie te slechten. Na een 3-3 tussenstand liep Quintus, dat gemakkelijk scoorde, uit naar een 17-5 voorsprong bij rust. Na de pauze ging het stroever bij de thuisploeg. Na 40 minuten spelen was de tussenstand 19-10. Quintus pakte de draad weer op en liep uit naar een 26-14 voorsprong. In de laatste vijftien minuten werd de eindstand bepaald op 32-20.

Quintus staat op de vertrouwde derde positie op de ranglijst en heeft drie punten voorsprong op nummer vier DOS, wat de over twee weken de volgende tegenstander is. Anouk Zwinkels was aanvallend weer goed op dreef en was zeven keer succesvol. Britt van Steekelenburgen en Cynthia Groft scoorden vijf keer. Esmee Martens trof vier keer doel.

WPK/Westlandia heeft de competitie afgesloten met een nederlaag. De Naaldwijkse ploeg moest zich in sporthal De Pijl haar meerdere erkennen in Targos/BEVO. De bezoekers uit Panningen hadden nog kans op het halen van de nacompetitie en door de 26-13 overwinning speelt BEVO in de nacompetitie. Westlandia sluit een teleurstellend seizoen af als dertiende en is volgend seizoen actief in de tweede divisie.