Archief

LPF: 'Actie Westland Verstandig lijkt Occupy wel'

De protestactie met de tent voor het gemeentehuis in Naaldwijk van Westland Verstandig is onzinnig, vinden andere politieke partijen in het Westland. Westland Verstandig heeft de tent neergezet in de hoop dat het plan over de nieuwbouw van twee gemeentehuizen van tafel gaat. Ze vinden nieuwbouw geldverspilling, omdat de oude gemeentehuizen nog best gebruikt kunnen worden.



Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland: "Het besluit is democratisch genomen, dus het lijkt mij een onzinnige protestactie". Pieter Varekamp van VVD Westland denkt dat de actie niet zal leiden tot de komst van één gemeentehuis. Ben van der Stee van LPF Westland zegt: "Wij vinden de bouw van twee gemeentehuizen belachelijk, maar de actie van Westland Verstandig ook. Het lijkt Occupy Westland wel".



Hoewel er eind 2012 al door een meerderheid in de gemeenteraad is besloten om twee nieuwe gemeentehuizen in Naaldwijk te bouwen, blijft Westland Verstandig zich als enige verzetten tegen de bouw. Ze blijven met de tent voor het gemeentehuis staan tot het plan van twee gemeentehuizen van de baan is. Burgemeester Sjaak van der Tak heeft een demonstratievergunning voor onbepaalde tijd gegeven, dus de partij kan nog even blijven staan.