Archief

Celstraf na frontale botsing met oud-minister Van Bijsterveldt

De vier mannen die in november vorig jaar frontaal botsten op oud-minister Marja van Bijsterveldt in Den Hoorn, zijn veroordeeld tot celstraffen. De meerderjarige bestuurder moet twee jaar de cel in. Een andere meerderjarige is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De bestuurder krijgt ook een rijontzegging voor de duur van een jaar.

De twee minderjarige mannen krijgen jeugddetentie voor de duur van maximaal een half jaar, maar die straf hebben zij al uitgezeten. Ook krijgen ze een werkstraf.

De auto van de criminelen botsten frontaal op oud-minister Van Bijsterveldt, na een spectaculaire achtervolging door Midden-Delfland. De achtervolging werd door een politiehelikopter vastgelegd.

Ze werden door de politie achtervolgd na een inbraak, die door de rechtbank bewezen is verklaard. Omdat niet gebleken is dat door de botsing letsel is bezorgd bij Van Bijsterveldt of de achtervolgende agenten, kan de rechtbank de bestuurder van de vluchtauto slechts veroordelen voor gevaarlijk rijgedrag.