Archief

Onderzoek naar toekomst fruitmuur Wateringen

De gemeente Westland heeft opdracht gegeven de toekomst van de fruitmuur langs de Poeldijkseweg in Wateringen te onderzoeken. De muur stond op instorten, maar is ongeveer een jaar geleden 'ingepakt'.

Volker Vlaming van Vlaming Erfgoed, die het onderzoek samen met Rothuizen architecten uitvoert, meldt aan WOS Media dat er binnen één à twee maanden gestart kan worden. In eerste instantie gaat een inspecteur langs, die kijkt hoe slecht de monumentale muur eraan toe is. "Dat duurt maximaal twee weken", aldus Vlaming.

Daarna moet een technisch plan gemaakt worden, met daarin verschillende scenario's. "Zo kan er gedacht worden aan restaureren van de muur, maar ook aan consolideren of zelfs een reconstructie op dezelfde of een andere plek." De verschillende scenario's moeten goed onderbouwd worden en ook de kosten worden inzichtelijk gemaakt. Het maken van dit plan duurt ongeveer een maand.

Zodra het technisch plan klaar is, kan het gepresenteerd worden aan de gemeente. Die bepaalt uiteindelijk welk scenario uitgevoerd gaat worden.