Archief

'Maak nieuw plan voor verkeersafwikkeling Den Hoorn'

Het college van B en W in Midden-Delfland moet met een duidelijk plan voor de toekomstige verkeersafwikkeling in Den Hoorn komen. Dat lieten alle fracties dinsdagavond weten in een commissievergadering.

Het centrum van Den Hoorn wordt herontwikkeld. Er moet rekening worden gehouden met een tweede supermarkt, maar ook nieuwe woningen en appartementen moeten er een plek krijgen. In juni wordt daarvoor een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Volgens de raadsfracties wordt in dat plan echter alleen duidelijk dat er problemen gaan ontstaan, maar worden daar geen oplossingen voor aangedragen. "Het lijkt erop dat we eerst gaan bouwen en pas later het verkeer indelen", aldus fractievoorzitter Van Dooremaal van VVD. Roeling (Mijn Partij) sprak woorden van gelijke strekking.

Volgens raadslid Zwaard (CDA) moet een dergelijk 'verkeerscirculatieplan' er in juni zijn, gelijktijdig met de terinzagelegging van de andere stukken. Wethouder Houtenbos zegde een nieuwe doorrekening op verkeersgebied toe.