Archief

Toren Groote Kerk niet langer veilig voor gebruik

De toren van de Groote Kerk in Maassluis is sinds begin deze week voor bezoekers gesloten wegens veiligheidsredenen. Dat heeft Corine Bronsveld-Snoep van het CDA laten weten tijdens het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond.

Het College van Kerkrentmeesters van de Protestante Gemeente Maassluis (PGM) heeft aan het CDA aangegeven, dat de toren dicht is gegaan omdat de veiligheid voor de bezoekers niet langer te garanderen is. Daarnaast zeggen de kerkrentmeesters ook, dat er niet genoeg budget is voor het opknappen van de toren.

Meestal is de toren van een kerk eigendom van de gemeente, maar als een van de weinige gemeentes in Nederland zijn in Maassluis kerk en toren niet van elkaar gescheiden en is de kerk eigenaar van beide.

Wethouder Van der Houwen wil de toren zo snel mogelijk weer open hebben: "We gaan ervoor zorgen, dat de toren weer open kan en dat op een veilige manier." Het college betaalt negentig procent van het reguliere onderhoud en wil naar financiering zoeken voor het opknappen van de toren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen