Archief

Toch geen goederenspoor naar Maassluis

Bedrijven in Maassluis kunnen na de ombouw van de Hoekse Lijn in 2017 niet langer goederen vervoeren per spoor. Dat is volgens meerdere bronnen duidelijk geworden tijdens een vergadering van de plancommissie Hoekse Lijn.

Eerder wilde buizenbedrijf Conline-Rhenania het spoor juist blijven gebruiken voor het vervoer van buizen. Het bedrijf is na overleg met de Metropoolregio daar echter van teruggekomen.

Het goederenspoor zal daarom per 2017 niet langer Maassluis aandoen, maar heeft Vlaardingen als eindstation. Waarom Conline-Rhenania niet langer interesse heeft in het goederenspoor, is niet duidelijk.

Wel is duidelijk dat het bedrijf zich voornamelijk aan het richten is op een nieuw pand in Moerdijk. Op de vraag of het bedrijf de stad binnenkort gaat verlaten, wilde het management van Conline-Rhenania geen commentaar geven.

Opvallend is dat voor de bedrijfslocatie in Maassluis wel al plannen zijn voor een nieuwbouwwijk met de naam 'De Kade'. Of deze plannen nu in een stroomversnelling komen, is eveneens onduidelijk.

Categorieen:
Maassluis Algemeen